۱۳۸۸ دی ۲۸, دوشنبه

news

لغو رسمی بازی‌های کشورهای اسلامی برای حفظ نام خلیج‌فارس
بحث به موضوع اصلی کشیده شد و جدی‏ترین مورد اختلاف که دیگر طرفین با رودربایستی و در لفافه راجع به آن صحبت نمی‏کردند، مورد توجه قرار گرفت و مسئولان حاضر از فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی بار دیگر یادآور شدند، برخی از کشورهای مسلمان، خواستار حذف نام خلیج فارس از همه مدارک، مدال‌ها، لوگوها، کتابچه‏های فنی و دیگر اسناد بازی‌ها شده‏اند.

كميته عربستانی سرپرستي، نظارتي و هماهنگي فدراسيون همبستگي كشورهاي اسلامي (ISSF)، در شرایطی ششم اردیبهشت با مسئولان دستگاه ورزش ایران و ستاد برگزاری دومین دوره بازی‌های کشورهای اسلامی دیدار کرد که دربردارنده پیغامی محرمانه برای مسئولان ورزش ایران بود که لحنی کاملاً تهدیدآمیز داشت و آن، حذف نام خلیج ‏فارس بود که پس از حدود 9 ماه، منجر به لغو بازی‌ها شد تا خبر و پیگیری «تابناک» برای حفظ نام خلیج فارس به عنوان یکی از اصلی‏ترین کیان ملی ـ به‏رغم تکذیب‏های متعدد ـ بدل به واقعیت شود.

به گزارش خبرنگار ورزشی «تابناک»؛ با تغییر حسن میرزاآقابیگ، دبیر ستاد بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی، تلاش مسئولان امر اعم از محمدی علی آبادی، بهرام افشارزاده و شاهرخ شهنازی رئیس، قائم مقام و دبیر ستاد برگزاری این بازی‌ها در ایران برای بازگرداندن توپ به زمین خودی افزایش یافت و رایزنی‏های گسترده‏ای برای جبران مافات صورت پذیرفت؛ اما مسئولان برگزاری به جز موضوع صورت جلسه، استدلال دیگری نیز برای خواست نامشروعشان برای لغو بازی‌ها داشتند؛ استدلالی که در نشست طرفین ایرانی و عربستانی، مورد توافق قرار نگرفت.

بر این اساس، پس از نامه ‌نگاری‏هایی که پاسخ‏هایش حاصلی نداشت، مقرر شد در نشست نهایی برای تعیین تکلیف این بازی‌ها که روز "شانزدهم ژانویه 2010 برابر 26 دی 88"، میان هیأت اجرایی فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی و نمایندگان ایران برگزار شود تا در این نشست پس از بررسی آنفلوآنزای نوع A در ایران و تکمیل تجهیزات برگزاری این مسابقات در کشورمان، بحث به موضوع اصلی کشیده شد و مسئولان حاضر از فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی بار دیگر یادآور شدند، برخی از کشورهای مسلمان خواستار حذف نام خلیج فارس از همه مدارک، مدال‌ها، لوگوها، کتابچه‏های فنی و دیگر اسناد بازی‌ها شده‏اند.



پس از طرح این درخواست نامشروع به ایران، هیأت اعزامی ایران به عنوان نماینده ستاد برگزاری بازی‌ها در ایران، تأکید کرد که نام خلیج فارس در همه اسناد بین‌‏المللی و حتی سازمان ملل متحد به ثبت رسیده و ایران نمی‏تواند با حذف این نام، به مصالحش پشت پا بزند و در این باره نیز اسنادی به امضا رسیده است؛ اما عرب‏ها حاضر به پذیرش این موضوع نمی‏شوند و تنها راهکار روی میز را لغو این بازی‌ها اعلام می‏کنند و لغو رسمی این بازی‌ها بدین شکل از سوی ایشان اعلام می‏شود.

ستاد برگزاری دومین دوره این بازی‌ها به میزبانی ایران، پس از پایان این نشست با اعلام این خبر به «تابناک»، به تشریح ابعاد این نشست و تایید لغو بازی‌ها پرداخت.

این در حالی است که «تابناک»، 260 روز پیش و پس از آن اعلام نظر اعراب راجع به این ماجرا، از لغو این بازی‌ها خبر داده بود؛ اما هر بار با تکذیب دبیر وقت ستاد برگزاری این بازی‌ها همراه می‏شد و به واقع تأیید این خبر، به عنوان یکی دیگر از مصالح و کیان ملی ایران که «تابناک ورزشی» پیش از هر رسانه‏ای منتشر کرده و مجدانه پیگیرش بود، موجب روسفیدی این رسانه و روسیاهی عامل اصلی وقوع چنین فاجعه‏ای شد که به زودی اخبار تکمیلی برای معرفی دقیق وی به مردم منتشر خواهد شد تا در این ماجرا با شخصی به جز متخلف اصلی، برخورد نشود. <تابناک >

**** **** **** **** **** **** **** **** ****

در زلزله هائیتی تخمین زده می شود نزدیک دویست هزار نفر جان باخته اند .



در حالى که وزیر کشور هائیتى شمار قربانیان زلزله این کشور را تا ۲۰۰ هزار نفر برآورد کرده است، مقام‌هاى هائیتى کنترل فرودگاه پورتوپرنس را به منظور هماهنگى بهتر در روند کمک رسانى به ارتش آمریکا واگذار کرده‌اند.



* زلزله‌زدگان خشمگین خیابان‌های پورتوپرنس را با جسد مسدود کردند


پاول آنتوان بینم، وزیر کشور هائیتى گفته است، شمار کل تلفات زلزله این کشور بین صد تا دویست هزار نفر برآورد مى‌شود.

وى در عین حال با اعلام این که تاکنون حدود پنجاه هزار جسد از سطح شهر جمع آورى شده است، افزود: «ما در حال حاضر اطلاع دقیقى از شمار قربانیان در اختیار نداریم».

همچنین به گفته وزیر بهداشت هائیتى تاکنون حدود چهل هزار نفر در گورهاى دسته‌جمعى دفن شده‌اند. به دلیل شمار بالاى قربانیان زلزله هائیتى امکان تشخیص هویت اجساد پیش از دفن آنها وجود ندارد.

در جریان زلزله هفت ریشترى که روز سه‌شنبه پورتوپرنس، پایتخت کشور هائیتى، را در هم کوبید، میلیون‌ها نفر بى‌خانمان و ده‌ها هزار نفر کشته ‌شده‌اند که سازمان‌هاى امدادرسان شمار آسیب‌دیگان در این زلزله را تا سه میلیون نفر برآورد کرده‌اند.

به گفته شاهدان عینى، هیچ گوشه‌اى از پایتخت دو میلیون نفرى هائیتى از نیروى مخرب این زلزله در امان نمانده است. هائیتى با حدود ۱۰ میلیون جمعیت فقیرترین کشور در نیم‌‌کره ‌غربى به شمار مى‌رود.


ناو هواپیمابر هسته‌اى یواس‌اس کارل‌ وینستون آمریکا نیز در آب‌هاى منطقه لنگر انداخته است تا به عنوان فرودگاهى براى ۱۹ فروند از هلى‌کوپترهاى مستقر در این ناو که در امدادرسانى مشارکت دارند عمل کند.
زلزله هائیتى که در دویست سال گذشته در این کشور بى‌سابقه بوده است، خسارات بسیارى را به ساختمان‌ها از جمله کاخ ریاست جمهورى، مقر نیروهاى حافظ صلح سازمان ملل و بیمارستان بزرگ پایتخت وارد کرده و شمار زیادى از واحدهاى مسکونى را ویران کرده است.

همچنین به دلیل گرمى هوا در منطقه و نیز از کار افتادن شبکه آب‌رسانى در شهر، سازمان‌هاى امدادى نگران شیوع بیمارى‌هاى واگیردار در منطقه زلزله‌زده هستند. هم اکنون بوى اجساد فاسد شده سراسر شهر را فراگرفته است.

در این میان دولت هائیتى کنترل مهم‌ترین فرودگاه این کشور در پورتوپرنس را به ارتش آمریکا واگذار کرده‌ است تا روند امدادرسانى به زلزله‌زدگان با هماهنگى و سرعت بیشترى انجام شود.


ایالات متحده آمریکا صد میلیون دلار براى کمک به زلزله‌زدگان هائیتى اختصاص داده و هزاران سرباز ارتش آمریکا به این کشور اعزام شده‌اند.

همچنین ناو هواپیمابر هسته‌اى یواس‌اس کارل‌ وینستون آمریکا نیز در آب‌هاى منطقه لنگر انداخته است تا به عنوان فرودگاهى براى ۱۹ فروند از هلى‌کوپترهاى مستقر در این ناو که در امدادرسانى مشارکت دارند عمل کند.

به گزارش خبرگزارى‌هاى بین‌المللى، مهم‌ترین نیاز زلزله‌زدگان آب و مواد غذایى است. هر چند فرودگاه پورتوپرنس شاهد ورود بى‌وقفه کمک‌هاى خارجى است، توزیع این کمک‌ها بین زلزله‌زدگان به کندى صورت مى‌گیرد.

پیشتر یک سازمان بریتانیایى حمایت از کودکان اعلام کرده بود، حدود دو میلیون کودک به دنبال زلزله هائیتى در معرض خطر قرار گرفته‌اند. این کودکان یا پدر و مادر خود را از دست داده‌اند، یا این که به‌شدت زخمى شده و نیازمند کمک‌هاى پزشکى هستند.

برگرفته از : رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر